1555554_682789788450651_235037057_n

1 – 5 October 2014

Glasrijk Expo

THEMA

Poëzie in Glas / Poetry in glass, dit thema zal de 18de aflevering van Glasrijk gaan beheersen. Hoe maak je zichtbaar dat een kunstwerk poëtisch is of een zekere mate van poëzie in zich heeft? Wat hebben glas en poëzie met elkaar te maken? Kun je poëzie vatten in een materiaal? En is poëtisch niet eerder een gevoelsmatige aanduiding dan een concrete? Is poëtisch klein en monumentaal groot of zijn dat relatieve begrippen? Deze aspecten zullen in de tentoonstelling aan de orde komen. Dan zal ook blijken dat die gevoelsmatige benadering van beeldende (glas)kunst een belangrijke rol speelt bij de selectie en dat een poëtische lading niet direct iets te maken heeft of hoeft te hebben met een gedicht. Hoewel poëzie, maar ook een (poëtische) tekst, natuurlijk weer alles te maken heeft met beleving, emotie, geraakt zijn/worden of schoonheidsbeleving.

Kortom: Poëzie in Glas kan veel kanten uitgaan, maar heeft wel degelijk beperkingen.

PROGRAMMA

Ook in 2014 hoopt de Stichting Glasrijk vele duizenden bezoekers te mogen verwelkomen op de 18e editie van Glasrijk Tubbergen. Van woensdag 1 tot en met zondag 5 oktober 2014 staat Tubbergen weer in het teken van glas. Al wandelend door Tubbergen vindt u glaskunst in al zijn facetten.
Samen met de curator Piet Augustijn en de organisatie van Stichting Glasrijk wordt er hard gewerkt om een programma samen te stellen dat een breed publiek boeit. Samen willen ze een expositie samenstellen, die bestaat uit een curatordeel, een educatief programma en een collectie van kunstenaars, galerieën en fabrieken.

Lees hier het voorlopige PROGRAMMA 2014
Lees hier verder over Glasrijk 2014

DEELNEMERS 2014

De 66-jarige Piet Augustijn, de curator van Glasrijk Tubbergen heeft een bepalende stem bij de keuze van de glaskunstenaars met in het achterhoofd het thema Poëzie in Glas. Piet is druk om (glas)kunstenaars bereid te vinden deel te nemen aan de 18e Glasrijk Tubbergen. Piet is niet alleen een groot liefhebber van glaskunst maar ook een autoriteit op dit gebied. Zijn ervaring tot nu toe is dat kunstenaars het een eer vinden om gevraagd te worden en het erg leuk vinden om mee te doen. Zodra er meer bekend is welke (glas)kunstenaars zullen deelnemen worden die op deze website vermeld.

UNIEK

Glasrijk Tubbergen is een jaarlijks terugkerende manifestatie met diverse exposities op het gebied van glaskunst. Op verschillende binnen- en buitenlocaties, verspreid over Tubbergen, tonen kunstenaars beeldende kunstobjecten, installaties, design en glas-in-lood. Tijdens uw wandeling door Tubbergen wordt u keer op keer verrast door grote en kleine kunstwerken. Vooral het bos is een unieke locatie want glas in de buitenlucht is buitengewoon kwetsbaar, speciaal als het om grote objecten gaat.

GLAS FASCINEERT

Glasrijk Tubbergen is een brede tentoonstelling waarin werk wordt getoond van het medium glas of waar het medium glas een onderdeel van uit maakt. Glas roept emotie op, zo hebben wij gemerkt uit de reacties van bezoekers die in aanraking komen met de diverse facetten van glas. U bent dikwijls lovend: glas boeit, glas fascineert, glas laat je niet meer los.